×
 • Sport
 • Sport

  Lojërat më të paguara të eSports arritën në 775 milionë dollarë çmime

  NGASigurimet
  04 Shkurt 2023

  Pesë lojërat më të paguara eSports arritën në 775 milionë dollarë në totalin e çmimeve deri në janar të këtij viti, dhe turnet Dota 2 përbëjnë pothuajse gjysmën e kësaj vlere, sipas të dhënave të paraqitura nga CasinosEnLigne.com.

  International 2022 pa grupin më të ulët të çmimeve në gjashtë vjet prej 18.9 milion dollarë, nga 40 milion dollarë një vit më parë.

  Por, megjithatë një rënie të konsiderueshme në paratë e saj të çmimeve të kampionatit 2022, Dota 2 është ende loja eSports me çmimet më të larta globalisht.

  Të dhënat e Esports Earnings tregojnë se loja popullore në arenën e betejës në internet me shumë lojtarë arriti 311 milionë dollarë në para të çmimeve kumulative dhe lojtarët kinezë fituan një të pestën e kësaj vlere.

  Lojtarët e Dota 2 kanë konkurruar në 1,735 turne dhe gara deri më tani dhe kanë fituar më shumë çmime sesa lojtarët e CS:GO dhe Fortnite së bashku.

  Në vitin 2020, çmimi kumulativ i pesë lojërave më të paguara eSports ishte rreth 500 milionë dollarë, një vit më vonë, kjo shifër u hodh në 555 milionë dollarë.

  Statistikat tregojnë se grupet e kombinuara të çmimeve të pesë lojërave më të mira janë rritur me 220 milionë dollarë mbresëlënëse në dy vitet e fundit, përpara se të arrijnë në 775 milionë dollarë këtë muaj.

  Nga Rubrika

  Sigurimet, © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara.